Nytt da Vinci-maleri oppdaget – sett i Göteborg

La Bella Principessa - maleri av da Vinci

Det er en fantastisk historie. Noen kjøpte et maleri for en moderat sum på auksjon. Så viser det seg at det ganske sikkert er malt av ingen ringere enn Leonardo da Vinci. Maleriet er nå antakelig verdt omkring en milliard kroner.

Grunnen til at jeg skriver om dette er at maleriet, siden i mars, har vært å se i Göteborg som en del av utstillingen And There Was Light i Eriksbergshallen.

Utstillingen tar for seg en rekke av renesessansekunstnerne, og ser dem delvis i et nytt lys.

Jeg har i mange år vært interessert i lære mer om renessansen, Firenze på den tiden, Leonardi da Vinci, Michelangelo og de andre. Så kom filmen «Da Vinci-koden», men jeg så ikke den før etter en tid. Den førte likevel til en enorm interesse for spesielt da Vinci, men også renessansen og europeisk historie generelt.

Utstillingen i Göteborg vil jeg varmt anbefale. Den er meget godt lagt opp, og gir deg forbløffende mye innsikt. Elektronisk hodetelefonbasert guide (lyd) følger med; du peker med en laserpeker på en kodet reflektor ved monteren og forklaringen starter på øret (engelsk og svensk). Det fungerte så ypperlig at jeg sjelden har fått så mye ut av en enkelt utstilling.

Stenger 15. august. Det er bare å reise ned, ca 3 timer og 15 min med bil fra Oslo på en E6 av etterhvert imponerende god standard. Lett å finne om man følger veibeskrivelsen på nettstedet.

Se også dette blogginnlegget.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord: